Profa care te învață să nu renunți la visul tău

1 100
5
 
Daniela Cristea predă fizică și chimie în satul Valea Mare, din județul Vaslui, din 1989 și a prins toate schimbările majore prin care a trecut învățământul românesc în ultimii 30 de ani. Dar în afară de fizică și chimie, profesoara Cristea îi învață pe elevi să aibă încredere în ei, chiar dacă s-au născut în cel mai sărac județ din țară și chiar dacă visurile lor sunt mărunte.
Reportaj realizat cu sprijinul World Vision România, care îi sărbătorește pe eroii neștiuți, acei oameni obișnuiți care de-a lungul timpului au făcut lucruri extraordinare.

#ContinutSponsorizat
Durată: 07:54

Comentarii

Lc Sebastian
Lc Sebastian - Acum o Zi
Tot respectul pentru profesorii si educatorii care se implica atat de direct pentru ai educa si ajuta pe cei tineri. Nu e un lucru usor, cu adevarat trebuie sa iubesti meseria asta si oamenii, ceea ce e tot mai greu in ziua de azi, pentru a avea succes si a da rezultate. Toata stima pentru aceasta femeie si cei ca si ea :)
Dobrica Homer
Dobrica Homer - Acum o Zi
Toata stima pentru doamna profesoara si felicitari Recorder pentru reportaj ! .... Sunt curios cati profesori mai sunt in marile orase care sa aiba vocatie pentru aceasta meserie. Probabil ca sunt prea putini incat sa intoarca soarta si sa schimbe mentalitatea generatiilor actuale din tara astfel ca peste 100 de ani Romania sa mai existe.
Dragoș Pop
Dragoș Pop - Acum 2 Zile
Cateva chestii de observat: toti is doresc sa munceasca ceva ce le da libertate, ce ii face sa fie mai departe de locul acela, ori ceva ce au auzit ori stiu ca aduce bani destui cat sa isi faca veacul. Culmea ca nu ii auzi sa se faca PR, market analyst, sau alte joburi corporatiste. Un alt lucru, fata aceea din plasament, cand a zis "teama de a fi judecata" spune multe. Arata ca de fapt ea are o frica in interior de a fi judecata de ceilalti ca este din plasament si nu are o familie obisnuita ca si ceilalti. Asta din nou, arata ca societatea noastra inca nu e la fel de deschisa si de occidentala pe cum o vedem noi, ne miram ca toti oamenii sunt judecati si au frica asta. Ce sa mai zicem de un gay, de un tigan (sunt si exceptii de la cei care fura), de cei cu tatuaje, de cei cu parul vopsit colorat, etc. Societatea noastra inca se bazeaza pe stilul comunist de a face ce vrea societatea, nu ce vrei tu.
GI. Ovy
GI. Ovy - Acum 3 Zile
Cum ar fi sa avem un astfel de ministru al educației ?
ROMANABSOLUT
ROMANABSOLUT - Acum 4 Zile
„Profa” este o prescurtare nu tocmai politicoasă pentru cuvântul „profesoară”. Face parte din limbajul elevilor fițari, fără mare interes de a păstra VALORILE limbii române, este un fel de jargon infantil.
Min. 0:43 - naveta cu mașina pe DN 24 și apoi 2F pe o distanță de cca. 90-100 Km. BRAVO !
Min. 3:19 - ordinea culorilor drapelului românesc este : ALBASTRU - galben - roșu. NU cum se vede în acest video clip. Știați că cca. 65 % dintre români NU știu ordinea culorilor din drapelul național ? RUȘINE !
Min. 3:04 - țărani care depind de ajutorul social ? Cine a mai văzut asta în ÎNTREAGA istorie a satului românesc / țăranului român ? RUȘINE !
Min. 5:03 - fiica cea mică a tovarășului BăSecu Traian, EBA, ne-a învățat GREȘIT că pluralul cuvântului "succes" este...."succesuri" ! RUȘINE, EBA !! Vai de capul tău !
Marian Visan
Marian Visan - Acum 4 Zile
Iată un om de calitate! Dacă ar exista un astfel de profesor în fiecare școală din România poate că am arăta altfel ca popor.
Walter Alexandru Orobco
Walter Alexandru Orobco - Acum 4 Zile
Ce frumos poate vorbi aceasta doamna profesoară.Eu îmi amintesc că în timpul anilor de școală am avut parte doar de profesori cu o gândire comunistă .Felicitări acestei doamnei profesoare.Cheia spre succes este școala ,și educația .Chiar Vaslui a dat o femeie la NASA.Orice meserie este frumoasa ,daca o practici cu pasiune.Imi amintesc că mereu visam să mă fac ospătar și mi-am îndeplinit visul ,și prin acest vis am putut termina liceul,după care la facultate mă duceam doar din când în când că și ospătar,daca îți dorești ceva de la viață poți să faci ,trebuie doar sa speri.
Nicusor MIhalcea
Nicusor MIhalcea - Acum 5 Zile
Felicitari!!!!!!!
doctorMENGELE007
doctorMENGELE007 - Acum 5 Zile
Visul lor e să ajungă neveste de fotbaliști și interlopi. Calmați-vă.
blue demon
blue demon - Acum 6 Zile
Mda...sa schimbe tara...facandu-se sofer de tir...marete aspiratii....
csaby Ienei
csaby Ienei - Acum 8 Zile
Cum sa dai dislike la asa ceva ? Chiar nu inteleg .........ma rog.......poate sunt eu mai incuiat la minte.
Catalin
Catalin - Acum 8 Zile
Acestea sunt exceptii, atata timp cat profesorii vor fi titulari pe posturi,majoritatea vor ramane blazati,fara lipsa de interes ,supuse inspectoratelor scolare ( care stim ce fel de persoane sunt pe aceste posturi). Profesorul in primul trebuie sa se faca placut elevilor iar apoi vine materia. In rest avem pretentii de salarii mari,munca si implicare putina ...si cine oare vor platii pensile si salarile voastre ? Recorder in acelasi tipar,iti ofera un reportaj in care iti tragi singur concluzile. Bravo
Railways Romania
Railways Romania - Acum 8 Zile
Daca avem educatie, avem viitor !
Valeriu Cretu
Valeriu Cretu - Acum 8 Zile
Felicitari !
Erika M. Zlota
Erika M. Zlota - Acum 8 Zile
Foarte frumos, felicitari! O profesoara implicata care cu siguranta le schimba destinul acestor elevi!❤️
Daniel Marin
Daniel Marin - Acum 8 Zile
Un pedagog inzestrat cu darul de a practica aceasta meserie. Felicitari d-na profesoara !
Yo DOT
Yo DOT - Acum 9 Zile
Spune doamna profesoara ca e mai importanta interactiunea decat tehnica, eu vad ca aceasta interactiune e o buna tehnica. BRAVO pentru cum o folositi!!
Imi aduc aminte de doamna mea diriginta ,profesoara in acelasi timp de fizica si chimie.
Sunt multe vise ,in acei ani care,nu se materializeaza mereu, din ceea ce visam sa fim,rar ajungem sa fim. Important este traiectul,ambitia si umilinta care nu trebuie uitata.
Adrian Bratu
Adrian Bratu - Acum 9 Zile
Respect pentru un astfel de om !
sipos iosif daniel
sipos iosif daniel - Acum 9 Zile
Wow,ce doamna..ee vede ca face munca asta din placere si dragoste pentru dezvoltarea copiilor
Varadi Florin
Varadi Florin - Acum 10 Zile
Ce management distrus avem la nivel national. Guvernul in loc sa ajute familiile care au multi copii, pentru ca astia sunt viitorii platitori de taxe in tarisoara asta, ei ii lasa alte tari sa profite de ei.
Cu toata “dragostea” pentru cine conduce tara asta o mare m..e!!!
Ne meritam soarta fratilor, nu suntem capabili sa reconstruim totul.
Asta inseamna sa daramam totul din temelie si abia apoi sa reconstruim, daca intelegi.
Balmi
Balmi - Acum 10 Zile
Foarte frumos
Inspirații Divine Casa Domnului Iisus-Isus Hristos
Trăind în păcat și în minciună și în iluzii , NIMIC NU VA PROSPERA în Țară , DISTRUGEȚI MAI ÎNTÂI PĂCATUL ȘI MNCIUNA din voi înșivă care este Moarte Eternă
( minciună , păcat , iluzii , corupție - Satan și Iad ) , ȘI ACCEPTAȚI-L Pe Singurul Dumnezeu Domnul Iisus -Isus Hristos în viața voastră ca Domn , Stăpân , Învățător Divin Suprem , Vindecător , Eliberator , Ziditor , Doctor Divin , Ocrotitor Etern , și veți vedea Țara înflorind , doar dacă Îl acceptați din bună voie și din Dragoste Pură pe Stăpânul Suprem Domnul Iisus - Isus Hristos în inimile și cugetele voastre . Amin.
Însă dacă continuați să trăiți și să iubiți minciuna și păcatul , va fi Țara asta de groază ...
Trăind în Purul Adevăr Divin Suprem și în sfințenie Este Viață Eternă și Bună din belșug cu Domnul Iisus - Isus Hristos . Amin.
Fără Domnul Iisus - Isus Hristos nimic nu puteți face bun . Amin.
Oamenii l-au dat afară din viețiile lor pe Mântuitorul Iisus - Isus Hristos , și l-au schimbat cu idoli deșerți începând de la bani și minciună , păcat , de aceea Țara sau alte Țări nu prosperă , din cauza lenei de a-L căuta pe Domnul Iisus - Isus Hristos Tatăl Creatorul Ceresc în viețile lor personal , din cauza în care oameni traăiesc în minciună și în păcat , care înseamnă Moarte Eternă ...
Fie ca Domnul Iisus - Isus Hristos să vă de-a Lumină Pură de Sus ... Amin.
Florian Serban
Florian Serban - Acum 10 Zile
Datorită oamenilor ăștia unici, nu moare tara asta!
InterWeb Design
InterWeb Design - Acum 10 Zile
Pentru baiatul care vrea la curierat: DONT. Un om de aur doamna profesoara. Daca ar fi 40 % din profesori ca si ea am fi departe...
Cornelia Voinea
Cornelia Voinea - Acum 10 Zile
Votați masiv "omul potrivit la locul potrivit "folosiți ștampila pentru distanțarea socială de listele cu politrucii corupți de lux de 3decenii dezastruoase pentru țară ha ha ha!!!&he he ce DRACU îi interesează pe ĂȘTIA!
Geo MS
Geo MS - Acum 10 Zile
O minunată doamnă
Murphy Christine
Murphy Christine - Acum 10 Zile
Apreciez implicarea dar ea nu e actualizata
Strop 12Hz
Strop 12Hz - Acum 10 Zile
Mai faceți reportaje, despre scoala va rog frumos,va admir munca și toate eforturile depuse,pentru a face o lume mai buna,va respect și nu am cuvinte sa va mulțumesc pentru ceea ce sunteți🥰
Andreea Stefanescu
Andreea Stefanescu - Acum 10 Zile
Doamna profesoara are si viziune si valori pe care le aplica iar pentru aceste lucruri ar trebui motivata si apreciata de sistemul educational din care face parte!
Gabi Guzu
Gabi Guzu - Acum 11 Zile
foarte emotionant va respect si succes in continuare
ursaru
ursaru - Acum 11 Zile
S-ar schimba multe lucruri daca ar fi mai mulți profesori ca Dânsa, felicitări Doamnei! Și vouă pentru treaba și efortul pe care îl depuneți
ALex
ALex - Acum 11 Zile
Ai greşit *țara* fata mea .😂😂😂.....in *România* nu poți face nada, nimic de jos fara ajutor.
Alexandru Sanislav
Alexandru Sanislav - Acum 11 Zile
Faceti o treaba minunata cu reportajele astea,sincer !!! Sunt stabilit in America de 8 ani, si va urmaresc fiecare reportaj cu mare mandrie si respect.
Felicitari din suflet pentru doamna profesoara prezentata, si tineti-o in continuare asa,faceti o treaba de milioane !!!
Radu Savutiu
Radu Savutiu - Acum 11 Zile
Adevarul e ca se stiu rezultatele extraordinare ale judetului Vaslui, judet de mare calitate, de reper national, care a dat tarii atatea si atatea stiri de la ora 5. Oricum, se vede din limbajul panaramelor alea analfabete ce respect au pentru doamna profesoara....Recorder mai nou da dovada ca de fapt comunismul nu a murit, comunismul, impostura, neclaritatea valorilor si ideilor.... cum poti lauda un profesor ca e un om deosebit si modeleaza el minti cand vezi trantele alea cum se exprima...Felicitari tovarasei profesoare si intregului colectiv de oameni ai muncii!
AnnaMaria57 T
AnnaMaria57 T - Acum 11 Zile
O ființă minunată, înzestrată cu principalele calități pe care trebuie să le aibă un dascăl: compasiune, înțelegere, răbdare!!! FELICITĂRI!!! FELICITĂRI RECORDER!!!!!
zaba losu
zaba losu - Acum 11 Zile
Perioada studiilor este foarte importanta in viata fiecaruia,daca nu ai un dascal care sa stie cum sa educe si sa fie deschis in a oferi sfaturi si cum sa inveti mai usor ce-ti place,atunci societatea intra in declin din toate punctele de vedere.
Sorin Avadanei
Sorin Avadanei - Acum 11 Zile
❤😍😗😗😗🌳🍀☘🌿🌾🌼
Guma
Guma - Acum 11 Zile
Visu meu e sa plec din tara 🤣 take this
Tudi Flex Official
Tudi Flex Official - Acum 11 Zile
despre scoala online
daca aveti clip un link ceva
Djakonda D
Djakonda D - Acum 11 Zile
Bravo celor de la Recorder!
următor